Placebo: ons brein bepaalt het effect!

 
Jaren geleden heeft iemand mij verteld dat het roze pilletje (Ibubrofen) een stuk sterker is dan de witte (Paracetamol). Als ik een keer een pijnstiller nodig heb en ik neem zo’n roze pil, dan heb ik ook het gevoel dat het werkt. Misschien klopt het daadwerkelijk dat Ibubrofen beter werkt, maar mogelijk is er sprake van een trucje dat ons brein regelmatig met ons uithaalt: het placebo-effect. Ik ben in ieder geval niet van plan om het verder uit te zoeken ;)
 
 Placebo
Een placebo is een nep medicijn dat eruit ziet als een normaal medicijn, maar geen werkzame stoffen bevat. In het filmpje hieronder wordt het effect van een placebo helder uitgelegd en ondersteund met cijfers uit wetenschappelijk onderzoek. Leuk om te zien hoe ons brein ons voor de gek houdt.