1,5 METER HARTJES

SLIMME LOOPROUTES: GASTVRIJ EN VEILIG

 

DIT ZIJN GEEN STICKERS.

 

Geen stickers? Je dacht toch echt iets te gaan lezen over hartjesstickers? Dat klopt ook, maar het is veel meer dan dat: het zijn nudges. Een nudge, een bekend concept uit de Psychologie, is een kleine aanpassing in bijvoorbeeld je omgeving die mensen verleidt om iets te doen. Het is de Engelse vertaling van Duwtje, een duwtje in de goede richting, zonder te dwingen dus.

Het viel ons op dat de communicatie over de 1.5 meter afstand vrij streng is: ”houd je aan de regels” met lijnen en linten waardoor mensen zich niet direct welkom voelen, terwijl je als stad, bedrijf of organisatie juist gastvrij wil zijn. Zeker als afstand houden voorlopig misschien wel ‘het nieuwe normaal’ gaat worden, is gedragskennis nodig. 

Wat bieden wij? Kant en klare pakketten én advies op maat.

VOOR SCHOLEN

Pakket basis- en middelbare scholen

600,-

MBO pakket

945,-

Hinkelpad

75,-

VOOR DE SPORT

Pakket zwembad

495,-

Losse items zwembad

v.a. 52,-

Pakket verenigingen

300,-

VOOR LOKALE ONDERNEMERS

Pakket winkel & horeca

100,-

ADVIES OP MAAT

Als betrokkene bij de ‘anderhalve-metersamenleving’ komt er nu veel op je af. In rap tempo moeten er beslissingen worden genomen en uitgevoerd. Ook kan er op elk moment weer iets wijzigen in de situatie. 

Wij kunnen je helpen door een plan op maat de bieden en ook veel praktische organisatie uit handen te nemen (denk ook aan het maken en leveren van materialen). Bij ons krijg je maatwerk advies gebaseerd op sociaalwetenschappelijke kennis. Ook blijven we in contact om snel mee te denken als de situatie veranderd.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

DE PSYCHOLOGIE ERACHTER

 

SELF PERSUASION
1,5 meter. Voor wie doe jij het?”. Deze vraag motiveert ons automatisch de vraag te beantwoorden en is een techniek uit de psychologie: “Self Persuasion”.


INTRINSIEKE MOTIVATIE
Niemand kan ons beter overtuigen dan wij zelf. Doordat mensen bedenken voor wie ze het doen: voor de zorg, voor oma of voor zichzelf, wordt de intrinsieke motivatie om afstand te houden weer aangewakkerd.

VERBONDENHEID
Verbondenheid
is een belangrijke waarde voor mensen, juist in deze crisis. En op school willen we dat ouders en kinderen zich welkom voelen.

DE HARTJES IN HET NIEUWS

× Neem contact met ons op