Goed verhaal en mensen betalen graag meer belasting!

 
Wil jij meer belasting betalen? Liever niet, gok ik zo. Ook als ik jou vraag of je wat meer belasting wil betalen om de lokale bibliotheek te behouden, is de kans groot dat je antwoord nog steeds een luid en duidelijk NEE is. We staan nu eenmaal niet enorm te springen om (meer) belasting te betalen. Om mensen aan te zetten tot het betalen van meer belasting zal je dus met een goed verhaal moeten komen. In de stad Troy in het Amerikaanse Michigan bedachten ze zo’n goed verhaal.
 
 
Framing
Door de Book Burning Party actie van het comité zorgden ze ervoor dat er een ander frame ontstond. In plaats van praten over wel of geen belastingen, werd het gesprek teruggebracht naar de bibliotheek.
 
Daarbij was een belangrijke toevoeging het verliesframe. Zoals in de introductie van het filmpje werd gezegd was de bibliotheek erg populair en ‘awardwinning’. Voor de inwoners was de bibliotheek een vanzelfsprekendheid. Door de Book Burning Party dreigden zij ineens hun vertrouwde bibliotheek kwijt te raken. We hebben een automatische drive om te beschermen wat we hebben. You don’t know what you’ve got
 
 
× Neem contact met ons op