Gezocht: beheerder met gedragskennis

Techniek en gedrag? Liggen die vakgebieden niet wat ver uit elkaar? Het korte antwoord is: NEE.

Duwtje was een van de hoofdsprekers bij het NCBOR, hèt jaarlijkse congres voor beheerders van de openbare ruimte in Nederland. Op 28 november jl. stond de ‘beheerder van morgen’ centraal. Het vakgebied van de beheerder verandert steeds sneller en dat vraagt volgens het CROW om nieuwe inzichten en competenties.

De gemeente Deventer schakelde van 2016-2018 onze hulp in bij een groot project om met gedragsinzichten de beleving van de openbare ruimte te verbeteren. In samenwerking met o.a. beheerders en gebruikers gingen we op onderzoek uit naar een vernieuwende aanpak van ongewenst gedrag in de openbare ruimte.

“HOE WORD JE DE BEHEERDER VAN MORGEN?”

Deze vraag werd door het CROW gesteld aan architect Joachim de Clerck, sectormanager Marco Berkhout en aan Duwtje. Marije (die voor haar tijd bij Duwtje tussen de beheerders van de openbare ruimte werkte) nam in haar pitch het publiek mee in de wereld van gedragsverandering en eindigde met de boodschap dat beheerders goud in handen hebben wanneer zij bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken ook gedragskennis meenemen.

Ruim 40% van de zaal gaf via de Mentimeter aan geïnspireerd te zijn en er zeker mee aan de slag te willen. Of zoals dagvoorzitter Harro Verhoeven het formuleerde; wie wil er de Victor Mids van de openbare ruimte worden ;)?

 

 

Auteur: Marije Hofland

× Stel hier je vraag!