GEDRAGSADVIES

MET EEN GEDRAGSBRIL KIJKEN WE NAAR JOUW UITDAGING

ADVIES VAN EEN GEDRAGSEXPERT
OP JULLIE CORONA AANPAK

De wereld is in 1 klap veranderd. Langzaamaan gaat er steeds meer open, maar hoe pak je dat als gemeente, horeca, sportschool of bedrijf goed aan? Hoe zorg je ervoor dat iedereen voldoende afstand van elkaar houdt? Een gedragsvraagstuk waar we als gedragsexperts alles van weten. Laat een gedragsexpert meekijken en maak jullie aanpak (nog) effectiever. 


BEREIK JE DOEL

MET DUWTJE

Bereik effectiever je doelen door met een gedragsbril naar de uitdaging te kijken.Van het stimuleren van gezonde keuzes tot het stimuleren van sociaal gedrag. 

Onze experts duiken in het vraagstuk en geven inzicht aan welke knoppen je kunt draaien; met als resultaat een wetenschappelijk onderbouwd én creatieve gedragsinterventie. Ook wel een duwtje; een concrete oplossing om het gewenste gedrag te stimuleren. Ook het design en de wetenschappelijke effectmeting nemen we voor onze rekening. Onze aanpak kenmerkt zich door de focus op de mensen waar het om gaat.

Verder dan nudging

Project

Samen met de gemeente Deventer gaven we een anonieme betonnen vlakte een gezicht. Honderden gezichten zelfs. Nudging gekoppeld aan een wereldwijd kunstproject om sociale cohesie te versterken.

1

FOCUS

 

HOE SCHERPER, HOE EFFECTIEVER

RESULTAAT: doelgedrag scherp
TOOL: spelersveld & storyboard

Een valkuil bij gedragsverandering is om in je enthousiasme meteen de hele wereld te willen veranderen. Onze belangrijkste les: maak het klein! Wat is écht het probleem waar we onze energie op richten?

2

GEDRAGSANALYSE

 

4 KNOPPEN, 1 GEDRAGSCODE

RESULTAAT: gedragscode
TOOL: gedragsmodel & grafiek

Met het Duwtje gedragsmodel brengen we gestructureerd in kaart aan welke knoppen we moeten draaien om tot het doelgedrag te komen. Geen abstract gedoe, maar een praktische manier van werken.

3

DUWTJE

 

GEDRAGSTECHNIEKEN IN 1 CONCEPT

RESULTAAT: duwtje concept
TOOL: gedragstechnieken & design

Vanuit de wetenschap zijn er 100den technieken om gedrag te veranderen. Wij verzamelden de meest effectieve technieken en deelden ze in per knop van het gedragsmodel om tot het juiste duwtje te komen.

4

EFFECT

 

INZICHT & BREDERE LESSEN

RESULTAAT: gedragslessen 
TOOL: wetenschappelijk onderzoek

Om ook op de lange termijn effecten te creëren en behouden, is het belangrijk erachter te komen wat wel en niet werkt en dus de effecten te meten. Wij doen dit zowel kwantitatief als kwalitatief.

Heel verfrissend in de ambtelijke wereld. Het Duwtje team is energiek en uniek! Eerlijk gezegd vond ik het best spannend of zo’n ander concept zou aanslaan, maar de reacties waren unaniem enthousiast. Het is ook fijn samenwerken, ze reageren snel en flexibel en alles ziet er altijd heel gelikt uit.

GGD Zeeland

Duwtje is van het begin af aan volledig in het probleem gedoken. Dankzij vele kritische vragen kwamen ze tot een effectieve oplossing. Daarbij hebben we veel geleerd van hun werkwijze waarbij je echt leert denken ‘in termen van gedrag’.

UMC Radboud

"

Ik heb interesse in een Duwtje traject

× Neem contact met ons op