BOEK

Duwtje in de

juiste richting

Bestel het boek en de kaartenset samen en ontvang €5 korting.

 

 € 42,50 incl BTW

Wissen

OMSCHRIJVING

In dit boek leer je hoe je in vier stappen zelf aan de slag kunt met de 16 meest effectieve gedragstechnieken.

Gedragsveranderaars Joyce Croonen en Liza Luesink delen de geheimen van het vak aan de hand van echte praktijkvoorbeelden. De bewezen methodes zijn succesvol toegepast bij meer dan honderd kleine en grote organisaties, van Hema tot de Belastingdienst en van de Zuidas tot Zutphen.

Dit boek pak je er regelmatig weer even bij en iedereen kan er inspiratie uithalen, zowel voor werk als privé. Stop met zenden, geef mensen een duwtje en word ook gedragsveranderaar.

PAGINA’S
328

GEWICHT
924 GRAM

MATERIAAL
HARDCOVER

FORMAAT
17 x 24 x 2,8 CM

ISBN
9789083195209

UITGEVERIJ
DUWTJE

Als je doet
wat je altijd deed,
krijg je wat je
altijd kreeg.

Inhoud

Verandering zit in een kleine hoek. Bedrijven en overheden schieten met hagel. Campagnes van een miljoen, een BN’er invliegen of dreigen met boetes. Het is goedbedoeld, maar het werkt niet. Ons brein zit overvol. Hoe zorg je dat jouw aanpak als ambtenaar of marketeer wél werkt? De kunst is om mensen een duwtje te geven door in te spelen op hun automatische gedrag. Wil je dat consumenten en burgers iets doen of laten? Geef ze een duwtje.

In dit boek zit ruim tien jaar werk. Samen met hun team schreven ze in die jaren steeds meer op over hun manier van werken. Ze pasten het toe in honderden praktijksituaties en leerden wat wel en niet werkt. Niet alles wat in de wetenschap effectief lijkt, werkt namelijk ook in de praktijk.

Wil jij dat mensen iets doen of laten? Geef ze dan een duwtje met de nieuwste gedragsinzichten.

“Wat in onze opleidingen scoort? Studie- en lesmateriaal waarin wetenschappelijke inzichten toegepast worden op dagelijkse werksituaties. Materiaal dat laat zien hoe je theorie en praktijk op een effectieve manier aan elkaar verbindt. Met Duwtje heb ik zo’n publicatie op tafel liggen!”
Marcel Smits, manager opleiden Van der Hilst

Waarom doen we wat we doen?

Onbewust gedrag is mega interessant én herkenbaar.

4 knoppen om aan te draaien

Je weet straks alles van gemak, normen, motivatie en weerstanden.

16 bewezen technieken

Concreet en helder om zelf te gebruiken in je werk.

Hoe creëer je effectieve duwtjes?

Ons geheim….

Problemen ontrafelen

Van abstract gepraat, naar concreet doelgedrag.

Wanneer is het een succes?

Toeval bestaat niet.

Twee delen,
twee covers

Sociale bewijskracht, wederkerigheid.
Het lijkt allemaal zo simpel…
Maar in de praktijk valt het effect soms vies tegen.

Daarom bestaat het Duwtje boek uit twee delen, mét twee covers. Geen saaie achterflap dus, maar een terra cover voor de 16 belangrijkste gedragstechnieken & een blauwe cover met praktische handvatten zodat je gedrag écht kunt veranderen.

Tijdens het lezen verandert de richting waarop je het boek vasthoudt. Letterlijk een Duwtje in de juiste richting dus.

 

“Alleen de vormgeving is al om van te smullen. Er is duidelijk veel zorg en liefde aan gegeven. Ik vind het leuk dat het boek uit twee delen bestaat, waardoor je makkelijk vind wat je zoekt, of gewoon lekker kan bladeren. Een echt aanwinst voor mijn boekenkast!”

Over de auteurs

Dit boek is geschreven door gedragsbureau Duwtje. Iedereen van het Duwtje-team heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan dit boek.

Joyce Croonen (rechts op foto) en Liza Luesink (links) hebben met hun bedrijf Duwtje talloze organisaties geadviseerd over gedragsverandering. Daarnaast zijn ze veelgevraagd spreker over gedragsverandering en heeft hun opleiding al meer dan honderd Duwtje-experts afgeleverd. Joyce en Liza begonnen hun samenwerking bij de Belastingdienst als “Speedbootjes die de olietanker van koers konden laten wijzigen”. Dat zo’n grote organisatie niet zomaar verandert, ontdekten ze al snel. Toch wisten ze in 2009 het allereerste gedragsteam van de Nederlandse overheid op te richten.

Ondertussen is Duwtje uitgegroeid tot een van de bekendste gedragsbureaus van Nederland en bestaat het team uit gedragsexperts, trainers en designers.

Technieken
kaarten

Terwijl je aan de slag gaat met gedragsverandering in de praktijk, zul je merken dat het soms best een uitdaging is. Om je te helpen in het proces hebben we deze speciale kaartenset ontwikkeld.

Met 16 techniekenkaarten, 9 ondersteunende kaarten en een speelveld. Gebruik de kaarten tijdens brainstorms of als duwtje voor jezelf tijdens het bedenken van oplossingen. Los te bestellen of met korting in combinatie met het boek.

× Neem contact met ons op