Nieuwsgierig geworden?

Bekijk hier een aantal resultaten van onze werkwijze

SCHULDENPROBLEMATIEK

Er komt steeds meer aandacht voor gedrag bij schuldenproblematiek in Nederland. Veel instanties en Gemeenten hebben te maken met een doelgroep die hun financiële situatie niet meer kunnen overzien. De vraag bij Gemeente Enschede was daarom: hoe kunnen we debiteuren die een uitkering terug moeten betalen motiveren om in actie te komen? Op de volgende pagina vind je de technieken die we toepasten en voor een stijging van 11% meer ondernomen acties zorgden.

FoodForCare

Gezond en lekker eten in het ziekenhuis, het kan! In het RadboudUMC gaan voedingsassistenten 6 keer per dag met verschillende gerechten langs bij de patiënten. Een grote verandering voor de voedingsassistenten die niet altijd even soepel verliep, met weerstand als gevolg. Uit de gedragsanalyse bleek dat de grootste veroorzaker van de weerstand niet over de inhoud ging, maar over het management. “Waarom gaan jullie niet eens met ons om de tafel?”.

Voorlezen Zomerschool Utrecht

Kinderen van allochtone ouders bleken in de zomervakantie te weinig de Nederlandse taal te horen waardoor ze een taalachterstand opliepen. We ontwikkelden een zogenaamde implementatie intentie poster.

Duurzaam Verbouwen

Je huis duurzaam verbouwen? Een verbouwing is veel werk en ook op onbewust niveau bleken er drempels aanwezig te zijn. Samen met Verduursaam ontwikkelden we een campagne.

Sociaal Gedrag

Studenten studeren massaal in de bibliotheek van TU Delft. ’s Ochtends staan er wachtrijen voordat de deuren openen en overdag worden er onnodig lang plekken bezet gehouden. De angst om geen plekje te bemachtigen is groot. “Waar moeten we dan studeren?”.

TU Delft schakelde de hulp van Duwtje in om te kijken of het ook anders kan: kunnen we de studenten motiveren de plekken niet zo lang bezet te houden?

{

Duwtje is van het begin af aan volledig in het probleem gedoken. Dankzij vele kritische vragen kwamen ze tot een effectieve oplossing. Daarbij hebben we veel geleerd van hun werkwijze waarbij je echt leert denken ‘in termen van gedrag’.

UMC Radboud

{

De Masterclass was wegens populariteit binnen een uur uitverkocht. Uit de evaluatie bleek dat 100% van de deelnemers Duwtje zou aanraden en met name de energie en praktische voorbeelden werden gewaardeerd.

Autoriteit Consument & Markt

{

Voor ons was het doen van een wetenschappelijke effectmeting iets met weinig prioriteit. Maar door de hulp van Duwtje, hebben we nu eindelijk scherp wat het effect is van onze projecten. We hebben er veel van geleerd!

Voedsel & Waren Autoriteit

Ons werkveld is breed, maar onze focus is scherp: gedrag

Ook een Duwtje nodig?

Wij vertellen graag wat we voor je kunnen doen.