OPLEIDING DUWTJE EXPERT

7 sessies, 4 maanden, 24 technieken en 10 do's & dont's

NAJAARSEDITIE UITVERKOCHT.
HOUD DE PAGINA IN DE GATEN VOOR DE TWEEDAAGSE SUMMERCOURSE OF VOORJAARSEDITIE 2018. 

VERGROOT JOUW IMPACT

We houden graag vast aan de illusie dat we rationele wezens zijn; dat we heel goed weten waarom we doen wat we doen. Stiekem weten we wel beter: ons onbewuste brein speelt een grote rol. Door de wereld met andere ogen te bekijken doorbreek je vastgeroeste denkpatronen en ontdek je inzichten om vernieuwende oplossingen te creëren. Vergroot jouw impact door rekening te houden met irrationeel gedrag. We zoomen in op de meest effectieve technieken uit de wereld van gedragsverandering. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten met als grootste (en gaafste) uitdaging de toepassing in de praktijk!

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Kennis vergroten over het vakgebied

We nemen je mee in de wereld van Duwtje. Gedragsverandering is een vak; hoe pak je dat aan en hoe bereik je innovatie? We delen meer dan 24 technieken en ontelbaar veel voorbeelden om jouw impact zo groot mogelijk te maken.

Toepassen op je eigen praktijk

Alleen kennis is uiteraard niet genoeg, je moet de kennis ook kunnen vertalen naar de praktijk. Waar moet je op letten als je met gedragsverandering aan de slag gaat? We delen de belangrijkste do’s en dont’s en denken actief mee met de vraagstukken uit je vakgebied.

Vernieuwing voor de toekomst

Hoe ga je van probleem naar oplossing? De Duwtje werkwijze zoomt in op deze onderdelen en loodst je door het oerwoud aan mogelijkheden om gedrag te veranderen. Daarbij focussen we ons op de toekomst; van welke trends kunnen we creatief gebruik maken?

INHOUD

Van afval scheiden tot een organisatieverandering: gedrag veranderen is zo makkelijk nog niet. Weerstand tegen veranderingen, geen zin om moeite te doen of onbewuste processen die de verkeerde kant opsturen; er zijn 101 oorzaken waarom mensen niet meegaan in de verandering. Toch is een gedragsverandering effectiever te bereiken dan de meeste organisaties nu doen. Bereik je doel met Duwtje aan de slag te laten gaan en word zelf expert!

1

Focus op gedrag

De belangrijkste les die wij geleerd hebben in de praktijk is: maak het klein! Wat is écht het probleem waar je je energie op gaat richten. Dit is lastiger dan het klinkt, je moet namelijk andere zaken die ook belangrijk en interessant zijn even parkeren. Maar uiteindelijk zorgt de focus op gedrag ervoor dat we sneller een verandering bereiken.

De belangrijkste stap? In de schoenen gaan staan van de doelgroep! Door in de schoenen van een ander te staan kom je achter belemmeringen en motivaties en leer je meer over het waarom achter gedrag. De context is cruciaal voor het ontwerpen van je interventie.

2

Achterhaal het waarom

Gedrag is ingewikkeld; verschillende factoren spelen een rol bij de totstandkoming van gedrag. Doordat het soms zo ingewikkeld is, is het lastig de oorzaken te achterhalen. Waarom doen mensen wat ze doen? In het Duwtje gedragsmodel hebben we al deze factoren geclusterd, zodat je gestructureerd in kaart kunt brengen aan welke knoppen je moet draaien om tot het doelgedrag te komen.

Gedrag ontdek je niet vanachter je bureau. We dagen je op verschillende manieren uit om het gedrag te doorgronden. Tussen de sessies door krijg je daarom opdrachten mee om je case te verdiepen. Uiteraard krijg je van ons persoonlijke feedback zodat je het meeste uit de opleiding haalt.

3

Creëer het juiste duwtje

Wanneer je eenmaal in de wereld van gedragsverandering duikt, kom je erachter hoe ontzettend veel technieken er zijn. Waarbij verschillende wetenschappers verschillende kapstokken hanteren. Van de zes (of toch zeven) beïnvloedingstechnieken van Cialdini tot modellen die inzoomen op motivatie: het is moeilijk om overzicht te houden.

En niet alleen overzicht is een probleem, ook de vertaalslag naar de praktijk is lastig. Wanneer zet je nou eigenlijk welke techniek in? Om antwoord te geven op deze vraag, verzamelden we alle technieken waarvan in de praktijk is aangetoond dat ze werken en deelden ze in aan de hand van het gedragsmodel.

4

Zet net dat stapje extra

Met een hoop technieken ben je er nog niet, effectieve oplossingen zijn vaak oplossingen waarbij je net dat stapje extra moet zetten. Want als de oplossing simpel was geweest, dan had iemand het allang bedacht. Wat doe je als je vastloopt in het bedenken van oplossingen? En hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk ideeën kunt bedenken?

We zoomen in op ons creatief vermogen en gaan aan de slag met handige oefeningen en tips die je helpen bij de lastigste fase (en zeker ook de leukste!) van gedragsverandering: het daadwerkelijk vormgeven van een effectief duwtje.

{

“Duwtje heeft een frisse kijk op zaken en en gaat verder dan de standaard adviezen van een ‘onderzoeker’ of ‘adviseur’. Zoals ze zelf zeggen: “We proberen aan de juiste knoppen te draaien”. Dit maken ze waar in de praktijk!”

WAAR, WANNEER & HOEVEEL?

WAAR

Het gloednieuw Duwtje pand op 5 minuten lopen van het Centraal Station in Arnhem.

Een gerenoveerd monumentaal pand waar Duwtje sinds dit voorjaar de deuren heeft geopend op de begane grond. Glas in lood, oude elementen vol met lichte meubels en inspiratiemateriaal.

Bonus: Sonsbeek park is om de hoek, dus de liefhebber kan zo een wandelingetje maken in het gigantische park.

WANNEER

De opleidingsdagen vinden plaats op vrijdag. Een wat ongebruikelijke dag in de opleidingswereld, maar in onze ogen juist de perfecte dag!  Het geeft ontspanning en ruimte in je hoofd, omdat je de volgende dag niet meteen weer in de dagelijkse stress terechtkomt.

We beginnen lekker wat later, om 10.00 en we ronden af tegen 16.00 zodat je vol inspiratie het weekend in kunt luiden. Je geeft je onbewuste de kans om het geleerde te verwerken en maandag vol power toe te passen in je werk!

 

  • 8 september 2017
  • 22 september 2017
  • 13 oktober 2017
  • 3 november 2017
  • 24 november 2017
  • 15 december 2017
  • 12 januari 2018

INVESTERING

De opleiding wordt verzorgd door ervaren trainers van Duwtje. Lees hier meer over ons.  Voortdurend wordt het programma aangevuld met de nieuwste inzichten uit de wetenschap en actuele ontwikkelingen.

Duwtje Toolkit
Speciaal op maat gemaakt om het werken leuker en makkelijker te maken. Onder andere: een handzaam werkboek, verandergrafiek poster, schrijfmaterialen en een eigen set technieken kaartjes.

De kosten voor de volledige opleiding van 7 dagen verdeeld over 4 maanden is €2850,- exclusief BTW. Vanzelfsprekend zorgen we voor goede koffie, lunch en alles wat nodig is om scherp te blijven.

 

Door de oprichters van het allereerste gedragsteam binnen de overheid in Nederland! Het BIT team van de Belastingdienst.

De opleiding wordt gegeven door de oprichter van het eerste BIT team in Nederland, jarenlange ervaring gecombineerd met wetenschappelijke kennis over het vakgebied gedragsverandering. De Duwtje werkwijze is ontwikkeld na 8 jaar ervaring met het toepassen van al deze kennis in de praktijk van verschillende organisaties.

Liza Luesink

Liza Luesink

Directeur & Strateeg

Duwtje is ontstaan vanuit de overtuiging dat we met het benutten kennis over gedrag zoveel meer kunnen bereiken. En dit blijkt steeds weer in de praktijk! Vol energie vertaal ik inzichten uit de wetenschap naar de dagelijkse praktijk vanuit Duwtje en in de politiek.  Een vraagstuk induiken, mensen en middelen verbinden met als resultaat een mooi product: geen dag is hetzelfde!

Aranka Sinnema

Aranka Sinnema

Trainer & Onderzoeker

Gedragspsychologie geeft mij een kijkje in de menselijke belevingswereld die anders verborgen blijft. Ik vind het bijzonder en interessant om daarmee gedrag op een positieve manier te veranderen. Als Sociaal Psycholoog heb ik mij gespecialiseerd in groepsprocessen en humor. Naast onderzoek breng ik onze kennis vol enthousiasme over door het geven van trainingen.

MEER WETEN OF INSCHRIJVEN? MAIL ONS!

Contact informatie:
info@duwtje.com
06 53385097
Zijpendaalseweg 10a, 6814CK Arnhem