VERGROOT JOUW IMPACT

We houden graag vast aan de illusie dat we rationele wezens zijn; dat we heel goed weten waarom we doen wat we doen. Stiekem weten we wel beter: ons onbewuste brein speelt een grote rol. Door de wereld met andere ogen te bekijken doorbreek je vastgeroeste denkpatronen en ontdek je inzichten om vernieuwende oplossingen te creëren. Vergroot jouw impact door rekening te houden met irrationeel gedrag. We zoomen in op de meest effectieve technieken uit de wereld van gedragsverandering. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten met als grootste (en gaafste) uitdaging de toepassing in de praktijk!

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

Kennis vergroten over het vakgebied

We nemen je mee in de wereld van Duwtje. Gedragsverandering is een vak; hoe pak je dat aan en hoe bereik je innovatie? We delen meer dan 20 technieken en ontelbaar veel voorbeelden om jouw impact zo groot mogelijk te maken.

Waar gaan we mee aan de slag?

 • Onbewuste factoren: hoe wordt ons gedrag beïnvloed door factoren waar we ons niet bewust van zijn?
 • Denkfouten: welke denkfouten maken we allemaal over gedrag en hoe spelen die een rol?
 • Oorzaken: hoe herken je de verschillende factoren waardoor gedrag gestuurd wordt.
 • Brein uitputting: waar worden we vermoeid van en hoe speel je slim op deze uitputting in?

Toepassen op je eigen praktijk

Alleen kennis is uiteraard niet genoeg, je moet de kennis ook kunnen vertalen naar de praktijk. Waar moet je op letten als je met gedragsverandering aan de slag gaat? We delen de belangrijkste do’s en don’ts en denken actief mee met de vraagstukken uit je vakgebied.

Waar gaan we mee aan de slag?

 • Duwtje werkwijze en gedragsmodel om oorzaken te achterhalen.
 • Doelgedrag kiezen: hoe ziet de ideale situatie er in de toekomst uit en wat moet men daarvoor doen?
 • Informatie verzamelen over de doelgroep: welke tools heb je tot je beschikking?
 • Kleine stappen: hoe kunnen we met vele kleine stappen een groot effect bereiken?

Vernieuwing voor de toekomst

Hoe ga je van probleem naar oplossing? De Duwtje werkwijze zoomt in op deze onderdelen en loodst je door het oerwoud aan mogelijkheden om gedrag te veranderen. Daarbij focussen we ons op de toekomst: van welke trends kunnen we creatief gebruik maken?

Waar gaan we mee aan de slag?

 • Technieken: welke technieken kunnen we inzetten en hoe combineer je die met slimme tools.
 • Creatief vermogen: hoe vergroten we onze creatieve denkkracht om slimme oplossingen te bedenken?
 • Trendwatching: hoe herken, analyseer en vertaal je ontwikkelingen naar je concept?

WORD DUWTJE EXPERT

In de opleiding delen wij de geheimen van hoe wij gedrag analyseren, veranderen en concepten ontwikkelen gericht op positieve verandering. Deze werkwijze hebben we ontwikkeld tijdens het werken aan vraagstukken bij zo’n negentig grote en kleine organisaties en bij het oprichten van het allereerste gedragsteam (BIT) van Nederland bij de Belastingdienst. De Duwtje Toolkit ondersteunt je in het eigen maken van deze werkwijze, bestaande uit het Duwtje boek, een werkboek en techniekenkaartjes.

De kosten voor de volledige opleiding van 7 dagen verdeeld over 5 maanden is €2850,- exclusief BTW. Inclusief Duwtje Toolkit en lunch verzorgd door Stekker Arnhem.

{

“Een ‘must’ als je kennis wilt maken met de praktijk van gedragsbeïnvloedingsinterventies. En nog vreselijk leuk om te volgen ook!”

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE NAJAARSEDITIE!

WANNEER

De opleiding vindt plaats op een vrijdag van 10:00 tot 16:00. Het perfecte moment om vol energie de werkweek af te sluiten.

DATA

28-09-2018 | Inleiding vakgebied
12-10-2018 | Probleemanalyse
09-11-2018 | Gedragsanalyse
23-11-2018 | Technieken deel 1
14-12-2018 | Technieken deel 2
11-01-2019 | Duwtje concept ontwikkelen
25-01-2019 | Slotdag

LOCATIE

De opleiding vindt plaats in ons pand in Arnhem, op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station. Een lichte ruimte vlakbij het Sonsbeekpark en het centrum van Arnhem.

Door de oprichters van het allereerste gedragsteam binnen de overheid in Nederland!

Liza Luesink

Liza Luesink

Directeur & Strateeg

Duwtje is ontstaan vanuit de overtuiging dat we met het benutten van kennis over gedrag zoveel meer kunnen bereiken. En dit blijkt steeds weer in de praktijk! Vol energie vertaal ik inzichten uit de wetenschap naar de dagelijkse praktijk vanuit Duwtje en in de politiek.  Een vraagstuk induiken, mensen en middelen verbinden met als resultaat een mooi product: geen dag is hetzelfde!

Joyce Croonen

Joyce Croonen

Directeur & Onderzoeker

Vraagtekens zetten bij de dingen die we doen om zo tot een creatieve oplossing te komen, dat is waar Duwtje om draait. Daarbij combineer ik mijn kennis van de psychologie met kennis van design, ik ben er namelijk van overtuigd dat elk goed idee valt of staat met de uitvoering. Precies het goede duwtje creëren is de grootste uitdaging!

Aranka Sinnema

Aranka Sinnema

Trainer & Onderzoeker

Gedragspsychologie geeft mij een kijkje in de menselijke belevingswereld die anders verborgen blijft. Ik vind het bijzonder en interessant om daarmee gedrag op een positieve manier te veranderen. Als Sociaal Psycholoog heb ik mij gespecialiseerd in groepsprocessen en humor. Naast onderzoek breng ik onze kennis vol enthousiasme over door het geven van trainingen.

MEER WETEN OF INSCHRIJVEN? MAIL ONS!

Contact informatie:
info@duwtje.com
06 53385097
Zijpendaalseweg 10a, 6814CK Arnhem