Even voorstellen: Aranka komt Duwtje versterken!

Door Aranka Sinnema

1993. Ik kon nog maar net kruipen. Toch presteerde ik het om ineens in de woonkamer te staan, terwijl mijn moeder dacht dat ik braaf in bed lag. Hoe viel dat te verklaren? Ik ben nieuwsgierig! Ik wil zien wat er om me heen gebeurt en ontdekken. Ik heb Google altijd binnen handbereik om informatie te zoeken (een organisatie die mij overigens fascineert door haar psychologische technieken, online én op de werkvloer). Het is dan ook niet zonder reden dat ik sociale psychologie heb gestudeerd. Het geeft mij namelijk een kijkje in de belevingswereld van mensen, het onbewuste en automatische gedrag. Het doen van onderzoek naar gedrag en daarmee een ‘Duwtje’ in de goede richting geven, is voor mij net als de speurtocht naar het laatste stukje van de puzzel.

De afgelopen 1,5 jaar ben ik als trainer werkzaam geweest. (Pre)mobiliteit-trajecten en teamtrainingen zijn mijn expertise. Interessante doelgroepen omdat er veel complexe groepsprocessen en emoties spelen waar je in zeer korte tijd een verandering wilt realiseren. Het geeft veel voldoening om bij te dragen aan de ontwikkeling van deelnemers, maar makkelijk meetbaar is de verandering niet. Mede om die reden heb ik besloten terug te gaan naar mijn basis, sociaalpsychologisch onderzoek. Een nieuwsgierig aagje zoals ik wil namelijk analyseren, puzzelen en kennis verzamelen. Via Google (uiteraard) kwam ik terecht bij Duwtje. Het viel me meteen op dat het interesse- en onderzoeksgebied heel gevarieerd is. Precies wat ik zocht, want dat houdt je scherp. Liza en Joyce hebben een, wat ik noem, zakelijke ‘speelsheid’. Iets wat je terug ziet in de creatieve en innovatieve Duwtjes, het moet effectief zijn maar ook luchtig. Het is natuurlijk heel bijzonder om als buitenstaander tussen twee ondernemers terecht te komen, die al jaren gewend zijn aan elkaars werkwijze. Eigenlijk gaat dat heel soepel en krijg ik veel energie van deze twee creatievelingen en de projecten waar we mee bezig zijn.

De nieuwsgierigheid uit zich niet alleen maar in mijn werkwijze. Ook privé ben ik benieuwd naar het verhaal achter de persoon, cultuur of omgeving. Ik vermoei mijn vriend dan ook graag met programma’s zoals ‘de Reünie’ of ‘Hello Goodbye’. Ik wil niet gaan waar iedereen gaat, ik wil buiten de reisboekjes om reizen. Het liefst naar plekken waar nog maar weinig voetstappen zijn gezet en mixen met de locals. Mijn vriend en ik zijn daarom ook actief met Couchsurfing, een slaapplaats aanbieden/gebruiken in ruil voor ‘cultureel kapitaal’. Daarnaast pakken we graag de mountainbike of racefiets en gaan ook regelmatig klimmen. Een aardig contrast met mijn andere passies; ballet en moderne dans (en chocolade eten!)

Ik wil bij Duwtje mijn nieuwsgierigheid optimaal benutten om tot creatieve oplossingen voor gedragsverandering te komen. Maar bovenal samen met Joyce en Liza Duwtje nog meer op de kaart zetten, mooie producten afleveren en opdrachtgevers blij maken!